neděle 10. prosince 2006

Kostarika - den druhy

Muj denicku. Mame za sebou druhy den. Diky zaveru velmi uspesny, ale postupne...

Po vcerejsim spotu jsem sel rovnou spat a az do rana jsem spal jako mimino. Jak je tady bezne, tak mame pokoj bez okna, tak se tezko odhaduje jestli je jiz rano nebo jeste noc. Vstavali jsme okolo 7 hodiny a venku byl nadherny den. Venku svitilo slunicko, nebe bez mracku a teplota asi 25 stupnu.

Den jsme zahajili snidani. Meli jsme michana vajicka a lehce osmazene a korenene fazole a ryze. K tomu caj a kava. Hned po snidani jsme vyrazili smer Zoo AVE. Tento cil jsme vybrali, protoze se nemuzeme moc vzdalovat, neb stale jeste nemame sva velka zavazadla. Pevne doufame, ze jsou nekde na ceste.

Mimochodem - i kdyz je zde krasne letni pocasi, tak musime akceptovat datum a i zde vladnou mohutne pripravy na vanocni svatky. Cestou tak potkavame vedle palem vanocne ozdobene stromky a i zde v recepci hotelu vladne vanocni atmosfera. Pocit je to ale zvlastni.

Zoo AVE neni velke a jedno kolo zahradou zabere tak hodinku. Chceme zde zustat az do vecera a pak si jet pro batohy na letiste.

10:30 - nebe je bez mracku a ja se prochazim tropickou zahradou. Pomalu tak vplouvam do prostredi Kostariky. Mam za sebou prvni snimky a doufam, ze technika vydrzi. V zoo jsme skoro sami.

13:30 - udelal jsem si pauzu u leguanu a zelv. Je tady fajn stin. Preci jen venku docela prazi slunicko, i kdyz uz to chvilku vypadalo, ze zacne prset. Dest ale Ondra predpovida az na 16 hodinu. Lidi je jiz vic nez rano, ale i tak je to jen zlomek toho, co clovek potka v zoo v Praze o vikendu. Pro hodne zaberu postradam stativ ... je tu spousta peknych motivu s listy, bambusem atd... a preci jen je svetla hodne malo a cas se pohybuje i sekundach.

15:10 - pomalu kocime. Kluci vypadaji spokojene a kontroluji kdo ma jaky zaber zajimaveho zvirete. Myslim si, ze jako vstupni den to byl uplne idealni cil. Kupodivu se nedostavil zadny sok z posunu casu. Jsme vsichni spokojeni a tak si rikame, ze si zaslouzime nejakou dobrou veceri. Kousek od zoo zastavujeme u jedne restaurace a zkousime si objednat nejaka jidla, ktera se tezko desifruji i podle anglickeho menu, ktere dostavame. Nakonec ani obsluha neni schopna desifrovat co si kdo objednal a tak to co donese si rozdelujeme podle toho jak to nejlepe vyhovuje nasim predstavam co si kdo objednal. Bylo to ale dobre. Mezi tim se uderem 16 hodiny opravdu spousti sileny lijak ... moc pekne se to pozoruje z pod strechy otevrene restaurace.


17:30

- po lehce dobrodruznem krouzeni stojime u letiste a Ondra s Vladimirem vyrazi pohledat nase ztracene bagly. Snazime se tvarit jako taxiky a kupodivu nam to chvilku i prochazi, ale nakonec u nas zastavuje mistni policie a musime jet jinam. Nakonec nas ceka radostna zprava - vsechny bagly mame! S touto radostnou zpravou se vracime zpet na hotel a ted jiz vsichni cucime na monitory notebooku a kontrolujeme sve prvni ulovky.

Prikladam prvni fotky, ale nejsem si jisty, jestli nejsou moc tmave. Finalni podobu jsem delal na notebooku, ale na mistnim PC vypadaji dost tmave. Snad to bude OK, pokud ne, dejte vedet a ja se priste polepsim. Budu koncit. Zitra nas ceka LA PAZ WATERFALL GARDEN.


Popisky fotek:
1) toto je Boeing 747 - 400, ktery nas privezl z Parize do Caracasu
2) leguana bezne potkate v zoo na ceste
3) snimek z restaurace - jak je videt, vladne dobra nalada a foti se vsim co je po ruce
4) bambusova momentka





Žádné komentáře: