neděle 25. května 2008

Epson Stylus Photo R2880 - nová A3+ tiskárna

Epson připravil pro příznivce domácího tisku fotografií novou hračku.

Od uvedení velmi oblíbené A3+ tiskárny Epson Stylus Photo R2400 již uběhlo pár let, a tak bylo jen otázkou času, kdy nám Epson nachystá nástupce. Sám doma tiskárnu Epson R2400 mám a nedám na ní dopustit (viz.: Epson Stylus Photo R2400 a Epson Stylus Photo R2400 - měsíční zkušenosti). Kvalita tisku je výborná a speciálně černobílý tisk je na 2400tovce opravdová lahůdka - a o to víc, když se spojí kvalita tiskárny s výborným papírem Ilford Gold Fibre Silk.

Epson tento týden oznámil nástupce v podobě tiskárny Epson Stylus Photo R2880.

Jde opět o A3+ tiskárnu postavenou na osvědčené řadě inkoustů Epson UltraChrome K3. Nové jsou "vivid magenta" inkousty, které rozšiřují dostupný barevný gamut a tím i lepší podání červené, modré a purpurové. Aktuální inkoustová sada je následující: Cyan, Vivid Magenta, Yellow, Light Cyan, Vivid Light Magenta, Light Black, Light Light Black a Matte nebo Photo Black.

Novinkou je i tzv. Radiance technology, která zlepšuje podání barevných přechodů a zlepšuje tisk detailů ve světlech a stínech.

No a ještě je třeba zmínit LUT (Look Up Table). Tato "fíčura" má zajistit lepší rozložení RGB signálu na jednotlivé inkousty a tím zajistit další zlepšení výsledného tisku.

Tiskárna má k dispozici dva USB 2.0 porty a jeden PictBridge port.

Tisknout umí až v maximálním rozlišení 5760 x 1440 dpi na celou sadu medií od papírů přes role a desky do tloušťky 1,3 mm až po potisk CD a DVD médií.

Základní info je k dispozici na stránkách Epson USA - Epson Stylus Photo R2880. Český Epson zatím bohužel hluboce spí :-)

Tato novinka nemohla ujít ani oku Vincenta Olivera, který velmi rád testuje nejen tiskárny. Jeho první "test" je již k dispozici a jak jsem se díval, tak Epson posunul tisk v této třídě zase o kousek dál. Ostatně podívejte se sami: Vincent Oliver - The Epson Stylus Photo R2880 A3 review.

Pokud uvažujete o nákupu A3+ tiskárny, určitě si zařaďte Epson Stylus Photo R2880 na váš seznam.

1 komentář:

Kuba | velkoformátový tisk řekl(a)...

Nevíte náhodu jaké jsou náklady na jednu fotku? Děkuji. Přemýšlím, jestli je lepší se smířit s maximálním formátem A3 nebo pořídit větší/tisk outsourcovat a mít možnost tisknout ještě větší formáty než A3.