úterý 10. června 2008

Nové hračky - Canon EOS 1000D a Canon Speedlite 430EX II

Canon dnes oznámil první várku dlouho očekávaných novinek. Není to sice tak netrpělivě očekávaný nástupce Canonu EOS 5D, ale určitě hodně zájemců tyto dvě novinky potěší.

Hlavní novinkou je nová "nízkonákladová" :-) digitální zrcadlovka Canon EOS 1000D. Nedávno jsem ji zmínil v souvislosti s únikem informací v manuálu k nové verzi DPP.

Asi nejdůležitějším parametrem bude u této nové zrcadlovky její cena. Oficiální doporučená prodejní cena je 549 euro. Canon tím jde jednoznačně do segmentu, kde dnes vládne Nikon s D40 a D60.

Canon EOS 1000D pohání obrazový procesor DIGIC III, který zpracovává obrazové informace z osvědčeného 10.1 Mpix CMOS senzoru o jehož čistotu se stará integrovaný čistící systém EOS ICS. Autofokus pohání 7 širokých senzorů se středovým křížovým a snímky je možné pořizovat rychlostí až 3 za sekundu. No a když vás omrzí hledáček, tak na 2,5" displeji s 230 tisíci body si můžete vesele prohlížet scénu pomocí LiveView. Menu je možné mít i v češtině.

Podrobné informace:
Druhou novinkou je drobný update oblíbeného blesku Canon Speedlite 430EX. Jeho nová verze 430 EX II přináší drobná vylepšení. Více info na dpreview.com.

Žádné komentáře: