středa 1. prosince 2010

Přijďte na Křest knihy Zrcadlo zapomnění

Možná se to stalo i vám. Znáte někoho x let a kolikrát si říkáte, že toho dotyčného již trošku znáte. No a asi pak znáte i ten pocit, kdy najednou zjistíte, že „samá voda…“ a překvapeně koukáte na nějakou tu novinku.

Tento uhlazený úvod měl nahradit větu, že jsem koukal jako vyvoraná myš, když mi v emailu, jako blesk z čistého nebe, přistála pozvánka na křest knihy poezie Zrcadlo zapomnění. To největší překvapení bylo schované v kolonce odesílatel, kde byl uveden Ivan Bumba a Michal Hejna – kamarádi z fotoklubu Černá slunečnice.

Kreativita fotografií Michala mne nepřestává fascinovat. S oblibou se pravidelně vracím na jeho webové stránky www.michalhejna.cz a těším se nové přírůstky na každé klubové schůzce. Fotografie Ivana hovoří sami za sebe. Nikdy by mne ale nenapadlo, že v obou dřímá múza nejen fotografická ale i básnická a že se rozhodou oba tyto umělecké směry spojit v jeden celek, který představí básně propojené s vizuální sílou fotografie. Svět je naštěstí plný překvapení.

Zítra, 2. prosince v 18:30 hodin, startuje křest a autogramiáda ve školícím a kulturním centru InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10.

A jak píší autoři v pozvánce: „…Křest knihy bude spojen s audiovizuální projekcí, která nejprve během patnácti minut představí celou knihu ve zcela unikátním pojetí příběhu, který je skryt napříč básněmi. V rámci následné autogramiády bude pro zájemce připraven omezený počet výtisků knihy za zvýhodněnou cenu 189,-Kč, které budou oba autoři na místě podepisovat. Nakonec si také můžeme popovídat o tom, co nás vedlo k vydání knihy, co bylo inspirací, jak najít tiskárnu a připravit podklady - prostě o všem, co vás bude zajímat. Samozřejmostí bude i malé občerstvení….“.

Určitě to bude povedená akce. Sám se již nemůžu dočkat, až se zítra začtu do Zrcadla zapomnění.

No a možná se dočkáme i autorské recitace :-)

Tak tedy zítra v půl sedmé v InGarder. Kluci, držím palce!

Žádné komentáře: